ALCOOLUL la locul de munca

Plecand de la premiza ca alcoolul dauneaza sanatatii si ca poate induce accidente atat la locul de munca cat si in circulatie Medfarm Trading a incheiat un parteneriat cu firma engleza Lion dve reprezentare a acesteia din urma pe piata romaneasca. Lion este unul din cei mai importanti producatori de dispozitive pentru siguranta circulatiei si a muncii pe plan mondial. Firma are realizari demne de invidiat si o traditie pe masura. De 15 ani reuseste sa se afle in topul celor mai mari trei producatori de alcoolmetre si radare rutiere.

Parteneri

22 - Dec - 2009
Alcoolmetre
Firma MEDFARM TRADING va ureaza LA MULTI ANI !
»amanunte

Alcoolul in corpul uman

Alcoolul, spre deosebire de mancare, nu este digerat in stomac si in intestine. Cand alcoolul ajunge in stomac, o parte din el trece in celulele stomacului si apoi in circuitul sanguin. Restul trece in intestinul subtire si apoi direct in sange. Alcoolul poate afecta tesuturile care protejeaza stomacul si laringele. Chiar si in cantitati mici, alcoolul creste secretia sucurilor digestive din stomac si creeaza o senzatie de foame. Iritarea constanta a invelisului stomacului poate produce gastrita: inflamatia cronica a mucoasei. Mancarea poate incetini absorbtia alcoolului in sange aproape cu 50% . Mancarurile grase, alaturi de proteine, cum sunt laptele si branza, il pot proteja pe cel care bea de a se intoxica prea repede. Gradul de intoxicatie este determinat de cantitatea de alcool consumata o singura data precum si de viteza de consumare. Consumul lent si in doze mici permite ficatului sa oxideze alcoolul mult mai eficient decat cand este consumat dintr-o data. Rezultatul va fi un grad mai mic de intoxicatie.

Alcoolul trebuie descompus de ficat in bioxid de carbon si apa, inainte de a iesi din organism. Ficatul nu poate descompune o data decat cantitati mici. Restul alcoolului circula in sange pana ce ficatul va fi din nou capabil sa-l descompuna. Cand ficatul devine foarte slabit, apar simptome in tubul digestiv si in sistemul circulator. Ciroza este o deteriorare a ficatului care distruge tesuturile sanatoase si lasa numai tesuturi grase si fibroase. Ciroza este cauzata de consumul excesiv de alcool de lunga durata.

Pe masura ce alcoolul circula prin sange, el ajunge la toate partile organismului. In cateva minute el ajunge si la creier. Alcoolul este sedativ si depresiv, el incetineste activitatea creierului. Alcoolul impedica atat stocarea cat si obtinerea informatiei din memorie, poate produce halucinatii si chiar apoplexie.

Alcoolul poate deteriora atat vederea cat si auzul. Gustul, mirosul si perceptia tactila pot fi, de asemenea, afectate. Intrucat toti muschii sunt sub controlul creierului, acest control este tulburat chiar si de cantitati mici de alcool. Aceasta deteriorare poate duce in timp la pierderea coordonarii si a puterii de reactie.

Greutatea organismului reprezinta un factor determinant pentru efectul alcoolului asupra organismului. Ficatul oxideaza alcoolul, ceea ce inseamna ca il descompune chimic. O persoana mai voluminoasa, cu greutate mai mare, va putea suporta mai usor efectele alcoolului decat o persoana cu greutate mai mica. Efectul de intoxicatie apare atunci cand alcoolul ajunge la creier si nu mai poate fi oxidat de ficat. Retineti, alcoolul nu este digerat, cum este mancarea. El este absorbit in sange, o parte prin stomac si o parte prin intestinul subtire.

Taria unei bauturi alcoolice determina si efectele sale asupra organismului. "Taria" indica concentratia de alcool in bautura. Continutul de alcool :

  • Bere - 3-6% alcool (facuta din cereale)
  • Vin - 10-14% alcool (din struguri)
  • Gin, whisky, cognac, rom - 40-50% alcool (amestec fermentat de cereale si fructe)

Nivelul de alcool in sange reprezinta cantitatea de alcool transportat de sange la creier, determinand gradul de intoxicatie.

Un nivel de alcool in sange de 0,01-0,02% nu are un efect prea mare asupra organismului; 0,10-0,15% cauzeaza simptome mai grave, printre care deteriorarea vederii, a auzului, a deprinderilor motorii. La un nivel de 0,10-0,15% este foarte periculos pentru sofatul masinei. La 0,20% apar clar semne de betie: dificultatea de a vorbi, de a merge. Concentratiile peste 0,40% duc la stare de coma. Cele de 0.60-0,70% cauzeaza moartea.

Dupa cum vedeti alcoolul are multe efecte asupra organismului. Unele sunt efecte de scurta durata, altele sunt de lunga durata. Ambele pot fi insa dezastruoase.

Efecte de scurta durata ale alcoolului

  • raspunsuri incetinite fata de mediul ambiant
  • scaderea coordonarii
  • scaderea capacitatii de a gandi limpede
  • alterarea memoriei
  • voma
  • tulburari de vedere
  • risc crescut de accidente
  • dificultatea de a merge sau a sta in picioare
  • pierderea cunostintei
  • coma
  • deces

Efectele de lunga durata ale alcoolului

  • alcoolismul
  • pierderea memoriei
  • ciroza hepatica
  • deteriorarea creierului
  • boli de inima
  • malnutritia
  • scurtarea duratei de viata
  • moarte prin accidente (de automobil)
  • moarte prin alte accident

Copyright ©2009 Medafarm Trading. Toate drepturile rezervate.

web designe-afacere